DİABET OKULU FİNİKE DEVLET HASTANESİ’NDE AÇILDI

DİABET OKULU FİNİKE DEVLET HASTANESİ’NDE AÇILDI

Diyabet Okulunun Finike Devlet Hastanesi bünyesinde açılmasıyla ilgili Başhekim Op.Dr. Yücel KURT önemli bilgiler paylaştı.
Diyabet; sık görülen, kontrol altında tutulmazsa erken yaşta ölümlere ve sakatlığa yol açan, yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunudur. Yaşam boyu izlem ve tedavi gerektirir.Diyabet gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde giderek artmaktadır. Günümüzde küresel boyutta diyabet salgınından bahsedilmektedir. Ülkemizde de diyabet hızla artmaktadır. Nüfus artışı, yaşam süresinin uzaması, kentleşme, yaşam tarzı değişiklikleri (sağlıksız beslenme, fiziksel aktivite azlığı) gibi etkenler diyabetin hızla artmasında rol almaktadır
Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı” diyabetli hasta eğitimlerinin diyabet okulu adı altında standardize edilmesi planlandı. Bu kapsamda Finike Devlet Hastanesinde 2019 Ocak ayından itibaren diyabetli bireyler ve yakınlarına yönelik ‘Diyabet Okulu’ açıldı. Haftada bir kez düzenlenen programda; Diyabet Hemşiresi ve Fizyoterapistlerimiz tarafından eğitim verilmektedir dedi.
Amacımız diyabetli bireylerimizin interaktif katılımını ve hastalık hakkında bilinçlenmesini sağlamaktır. Eğitimlerimizde diyabet nedir, diyabetin oluşum mekanizması, diyabetin komplikasyonları, diyabette insülin tedavisi ve uygulaması, kan şekerini düşürücü ilaçlar ve kullanımı, diyabette beslenme, fiziksel aktivite ve önemi, diyabetle yaşam, ayak bakımı, evde kan şekeri takibi ile ilgili konularda eğitim verilmektedir. Diyabetin tedavi bileşenlerinden biri de eğitimdir. Bu nedenle tüm diyabetli bireylerin eğitim alması önerilmektedir. Eğitimini tamamlayanlara Diyabet Okulu Diploması verilmektedir diye belirten Başhekim Op.Dr.Yücel KURT Eğitimlerimize katılmak ve bilgi almak isteyen hastalarımız; Diyabet polikliniğinde diyabet eğitim hemşiremizle irtibata geçebilir hastanemizde sunulan bu hizmetlerden faydalanabilir dedi tüm hastalara acil şifalar diledi.