FİNİKE DEVLET HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA VARİS AMELİYATLARI BAŞLADI
02 Ağustos 2019

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Finike Devlet Hastanesi’nde ilk defa varis ameliyatı gerçekleştirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yücel KURT Batı Akdeniz bölgesinde ilkleri başaran Finike Devlet Hastanesi’nde varis ameliyatlarının yapılmaya başlandığını belirtti.
Ameliyatları gerçekleştiren Finike devlet hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı ve Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Mustafa BİLDİLER varis hastalığı ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Toplardamarların genişlemesi ve şişmesi olarak adlandırılan, kanın cilt altı damarlarda anormal şekilde toplanmasıyla meydana gelen, mavimsi-mor, şiş ve kıvrıntılı damarlarla ortaya çıkan varis, genellikle bacaklarda, daha sık olarak da baldırda görülür. Variste toplardamar içerisindeki küçük kapakların kanı kalbe doğru itme özelliğini yitirmesi altta yatan en önemli patolojidir. Varis; bacaklarda ağrı, dolgunluk, ağırlık hissi, gece krampları, karıncalanma, uyuşukluk şikayeti ile kendini belli eder. Genişlemiş, görünür toplardamarlar, ayak bileklerinde şişlik ve deride renk değişiklikleri ile ciddi vakalarda cilt ülserleri gibi belirtilerle kendini gösterir. Tedavi edilmediğinde; flebit yani toplardamarın iltihabı, bacak ülser oluşumu ve varisli damarın patlaması gibi sorunlara neden olabilir.
Finike devlet hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı ve Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Mustafa BİLDİLER Kalp Damar Cerrahisi branşı ile ilgili varis ameliyatları dışında periferik damar cerrahisi ameliyatları, kronik böbrek yetmezliği olan hastalara yönelik fistül ve kateter ameliyatlarının Finike Devlet Hastanesi bünyesinde yapıldığının bilgisini verdi. Op. Dr. Mustafa BİLDİLER Finike devlet hastanesi bünyesinde Kalp Damar Cerrahisi branşı ile ilgili diyabetik ayak yaraları, derin ven trombozu takip ve tedavisi, periferik arter hastalığı takip ve tedavisi, açık kalp cerrahisi geçiren hastaların takip ve tedavisinin yapıldığını dile getirdi.
Hastaları sevk etmenden bulundukları bölgede tedavi etmenin çok önemli olduğunu ifade eden Başhekim Op. Dr. Yücel KURT bölge hastanesi olarak çalışan Finike Devlet Hastanesi’nin güçlenen kadrosu ile daha birçok özellikli hizmeti ilerleyen günlerde sunacağını dile getirdi.