EV SAHİPLİĞİNDE ACİL SERVİSLERDE İLETİŞİM EĞİTİMİ
17 Haziran 2019

EV SAHİPLİĞİNDE ACİL SERVİSLERDE İLETİŞİM EĞİTİMİ

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri ve Yurt Dışı Sağlık Birimleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda, “Acil Servislerde İletişim Eğitimi” verilmesi istenmiştir. Bu kapsamda, tüm Türkiye’de uygulanacak olan “Acil Servislerde İletişim Eğitimi” Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık tesislerinde acil servis hizmeti sunulan tüm hastanelerde uygulanacaktır.

Acil servislerde çalışan tüm acil servis personeline (tabip, hemşire, ebe, tıbbi sekreter, güvenlik, danışma görevlisi, tüm personel) yönelik Etkili İletişim Teknikleri konusunda eğitimler verilerek acil servislerde ağır şartlarda özveriyle çalışan personelin iletişim becerilerinin artırılarak çalışma barışının üst düzeye çıkarılması planlanmıştır. Acil olarak hastaneye başvuran hasta ve yakınlarının içinde bulundukları travmatik durumdan dolayı ajitasyona daha yatkın olmaları sebebiyle acil servis çalışanlarının şiddete daha çok maruz kaldığının göz önünde bulundurulması sonucu gerçekleştirilen “Acil Servilerde İletişim Eğitimi” nin hasta ve çalışanlarımız arasındaki iletişimi güçlendireceği düşünülmektedir.

İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı tarafında organize edilen ve Finike Devlet Hastanesi ev sahipliğinde gerçekleşmesine karar verilen eğitim ile ilgili Başhekim Op. Dr. Yücel KURT önemli bilgiler paylaştı. Hastanelerin acil servisleri problemlerin en hızlı ve en etkili çözülmesi gereken birimidir. Bu koordinasyonu sağlamak ve süreci en verimli yönetebilmenin temel gereksinimi sağlıklı iletişim olduğunu ifade etti.
“Acil Servislerde İletişim Eğitimi” Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık tesislerinde acil servis hizmeti sunulan tüm hastanelerde uygulanması planlanmış, Antalya batı bölgesi (Kumluca, Finike, Demre, Kaş ve Elmalı) eğitimi için Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı tarafından eğitim yeri olarak Finike Devlet Hastanesi seçilmesine karar verilmiştir.
Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yücel KURT “Acil Servislerde İletişim Eğitimi” için eğitim yeri olarak Finike ve Finike Devlet Hastanesini seçen İl Sağlık Müdürümüz Dr.Ünal HÜLÜR’e, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Mehmet AKDAĞ’a bilgi ve tecrübelerini bizimle paylaşan eğitimcilerimize, eğitimin gerçekleşmesi için büyük özveri gösteren hastanemiz organizasyon ekibine ve çalışanlarına teşekkür etti.

• fdh.jpg