FİNİKE DEVLET HASTANESİ’NDE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ
27 Şubat 2019

FİNİKE DEVLET HASTANESİ’NDE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ

Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yücel KURT hastanemiz konferans salonunda verilen işaret dili eğitiminin tüm çalışanlarımıza, işitme engelli hastalarımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diledi. Konuşarak anlaşabildiğimiz hastalarımız kadar konuşamadan anlaştığımız hastalarımızda bizim için çok değerli diye belirten Başhekim KURT İşaret dili eğitimi sayesinde İşitme Engelli hastalarımızın kendilerini daha etkin bir şekilde ifade edebilmelerinin yolunun da açılmış olacağını kaydetti.
Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yücel KURT işaret dili eğitimi ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Sağlık Bakanlığımızın başlattığı proje ile engelli vatandaşların mağdur edilmemesi için işaret eğitimlerinin 81 ilimizde yapılması planlandı. Valiliklere gönderilen genelgede, engelliler ile çalışanlar arasında etkili iletişim kurabilmek için kurumlardan, “İşaret dili, etkili iletişim, beden dili gibi konuları kapsayan eğitimler düzenlemesi, bu eğitimlerin ehliyetli kurum veya kişilerce verilmesi ve eğitimi alanların sertifikalandırılması” istendi.
Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerinde, işaret dili eğitimi almış ve resmi olarak görevlendirilmiş 1495 personel bulunuyor. Ulusal Engelliler Veri Bankası’nda ise kayıtlı toplam 3 milyon 267 bin 199 engelli, 394 bin 247 işitme engelli kişi bulunuyor. Sağlık Bakanlığı ve MEB arasındaki çalışma ile iki yıl boyunca işaret dili kursları, hastane ortamında belirlenen mekânlarda verilecek. Buna göre kursiyerlerin belirlenmesinde öncelik polikliniklerde hizmet veren sağlık personeli ve hasta karşılama-danışma ve yönlendirme personeli olacak. İşaret dili eğitim süresi 120 saat olacak ve iki aya yayılacak. Eğitim grupları her iki ayda bir yenilenecek. İşaret dili eğitimlerinin toplam çalışan personel sayısının yüzde 70’ine ulaşması planlanıyor.
Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yücel KURT verilen işaret dili eğitimi ile ilgili emeği geçen herkese teşekkür ederek bütün Engelli ve İşitme Engelli vatandaşlarımıza Engelsiz bir hayat, sağlık, mutluluk ve esenlikler dilediğini ifade etti.