3 ARALIK ENGELİLER GÜNÜ
03 Aralık 2019

Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yücel Kurt, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Finike Devlet Hastanesi olarak, engelli vatandaşlarımıza yönelik yapmış olduğumuz engelli otoparkı, engelsiz ulaşım engelli yolları görme engelli hastalarımız için braille alfabesi bilgilendirme tabelaları gibi fiziki düzenlemelerle beraber, evde sağlık hizmetleri ile hizmet sunumunu kolaylaştırmaktayız. İşitme engelli vatandaşlarımıza hizmet için tıbbi sekreterlerimizin ve danışma görevlilerimizin işaret dili eğitimini tamamlamalarını sağladık. Tüm vatandaşlarımıza olduğu gibi engelli vatandaşlarımızında konforlu ve kaliteli sağlık hizmeti almasına yönelik çalışmalarımız devam edecektir.

Engelli olmanın bir kusur olmadığı herkes tarafından bilinmelidir. Hepimiz engelli olmak için bir potansiyeliz. Bu nedenle toplum olarak engellilere bakış açımızı insani yönde değiştirmeliyiz. Gereken ilgi, desteği sağlamalı ve onları yalnız bırakmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerin toplumumuzun en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili duyarlılığın artmasına vesile olması diliyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tüm engelli vatandaşlarımızı ve kıymetli ailelerini en kalbi duygularımla selamlıyorum.