Bugün 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü!
04 Mart 2020

Bugün 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü!
Finike Devlet Hastanesi Başhekimi aynı zamanda Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Yücel KURT “Dünya Kulak ve İşitme Günü” ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.
Telefonu icat eden Alexander Graham Bell, işitme engelli olan annesi ve eşinin aynı zamanda tüm işitme engelli bireylerin duyamadığı sesleri duymaları için pek çok çalışma yapmıştır. İskoçyalı bilim adamının bu çalışmalarından doğum yılı olan 3 Mart 1947 tarihi, Dünya Kulak ve İşitme Günü olarak kutlanmaktadır.
Finike Devlet Hastanesi olarak “3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü”nün ne kadar önemli ve dikkat çekmesi gerekilen bir gün olduğunun bilincindeyiz. Ve bu alanda farkındalık yaratmak adına kurumumuzda çalışan bütün Tıbbi Sekreterlerimize ve Temizlik Personellerimize İşaret Dili Eğitimi aldırılmıştır. Eğitimi alan personellerimiz ile hizmet vermeye devam etmekteyiz.
İşitme kaybı dünyada en yaygın engellerden biridir. Dünya Sağlık Örgütü işitme kaybına yol açan faktörlerin% 50′si önlenebilir olduğunu bildirmektedir. Önleyici tedbirler arasında çocukların yenidoğan döneminde işitme taramalarından geçmesi, kızamık, menenjit, kabakulak ve kızamıkçık aşılarını olması, özellikle ototoksik (iç kulağa zarar verici) özellikte ilaç kullanırken seçici davranılması, orta kulak iltihabı için etkin tedavilerin yapılması, kulak çöpü yada herhangi yabancı maddeler ile kulağın temizlenmesinin engellenmesi, aşırı gürültülü ortamlardan ve gençlerin kulaklıkla yüksek sesli müzik dinlemekten kaçınılması sayılabilir.